Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

מדריך למתחילים PHP (שלום עולם)

php
php

שפת PHP, ראשי תיבות רקורסיביים של PHP: Hypertext Preprocessor היא אחת משפות התכנות הפופולריות בעולם, בעיקר בתחום בניית אתרי אינטרנט. על אף שיש שפות הרבה יותר נוחות וקלות ללמידה ולביצוע, שפת PHP פופולרית בעיקר בשל היותה השפה עליה נבנתה מערכת WordPress, מה שמוביל לכך שמרבית אתרי האינטרנט הקיימים במרשתת בנויים על PHP למעשה.

על מנת להפעיל קבצי PHP, יש צורך בהצטיידות בתוכנות מתאימות כגון XAMPP או שירות אירוח אתר מבוסס לינוקס, על כך במדריך הבא.

קבצי PHP הם בעלי סיומת .php ויכולים להכיל קוד PHP כאמור, קוד HTML, CSS, ו-JavaScript. שרת האינטרנט יודע להתייחס לקבצי ה-PHP כפי שהוא מתייחס לקבצי HTML, רק שאת קוד ה-PHP השרת מעבד טרם טעינת האתר, והפלט המתקבל בדפדפן של המשתמש הוא פלט HTML רגיל. על כן, נקראת השפה שפת צד שרת. שרת אינטרנט יציג באופן ברירת מחדל את הקובץ index כאשר הגולש יפנה אליו, ולכן לצורך ההדגמה אנו ניצור קובץ בשם index.php ונעלה אותו לתיקייה הראשית של האחסון. להלן התבנית לקובץ PHP:

<?php

echo "Hello World!";

?>

בקוד השתמשנו ראשית בתגית המכריזה שאנו כותבים קוד PHP, ולאחר מכן השתמשנו ב-echo, אשר מציג את המחרוזת שאנו כותבים בין הגרשיים, וסיימנו עם הסימן ; אותו חובה להוסיף בסוף כל פקודה.

שימוש במשתנים

בשפות תכנות רבות, יש צורך להכריז על המשתנים טרם משתמשים בהם, למשל כאשר מכריזים על משתנה מסוג מספר, נכריז int x = 1, בעוד ב-php אין צורך לעשות כן, שכן השפה יודעת לבד להבין את סוג המשתנה, וכמו כן מאפשרת לשנות אותו בזמן הריצה.

<?php

$x = 1024;

echo $x;

?>

בדוגמה הזו הכרזנו על המשתנה x וקבענו כי הערך שלו יהיה 1024, ולאחר מכן הדפסנו אותו. מכיוון שלא השתמשנו בגרשיים (string), נקודה בין המספרים (float), סוגריים (array) או אמת/שקר (boolean), השפה ידעה לבדה מה הוא סוג המשתנה.


<?php

$x = "something"; // string

$x = 10.12; // float

$x = true; // bool

$x = array(1, 2, 3); // array

?>

שימו לב שבכל הדוגמאות הנ"ל השתמשנו במשתנה x והכרזנו עליו פעם אחר פעם בסוג שונה. האם לדעתכם זה יהיה קביל? התשובה היא כן. ב-PHP סוג המשתנה נקבע מחדש בכל פעם שנכריז עליו.

אם-או ואופרטורים

בדומה לשפות אחרות, PHP מאפשרת שימוש בשאלות if-else ובאופרטורים.


<?php


$x = 11;

if ($x > 10) {

echo "false";

} else {

echo "true";

}

?>

בקטע הקוד הכרזנו על משתנה x כבעל ערך נומרי של 11. לאחר מכן בדקנו האם x קטן מ-10 ואז התוכנית הייתה מדפיסה false, ואם הוא גדול מ-10 היינו מקבלים פלט true.

לולאות

על מנת להשתמש בלולאה ב-PHP ניתן להשתמש ב-while או for.

<?php

$x = 1;

while ($x <= 10) {

echo "I have " . $x . " bottles!";

$x++;

}

?>

בלולאה זו קבענו את הערך הנומרי של x ל-1, ולאחר מכן הפעלנו לולאה שמדפיסה את המשפט I have x bottles!, כאשר x מייצג את המשתנה, ולבסוף הגדלנו את הערך x ב-1. את אותה הלולאה ניתן לבצע בעזרת for:

<?php

for ($x=1;$x<=10;$x++) {

echo "I have " . $x . " bottles!";

}

?>

בשתי הלולאות הנ"ל, נקבל את הפלט הבא:

I have 1 bottles!I have 2 bottles!I have 3 bottles!I have 4 bottles!I have 5 bottles!I have 6 bottles!I have 7 bottles!I have 8 bottles!I have 9 bottles!I have 10 bottles!

סוג נוסף של לולאות הוא foreach, המיועד למערכים (arrays). בעזרת foreach ניתן לעבור על כל הערכים הקיימים בתוך המערך.

<?php

$people = ["Yossi", "Moshe", "David"];

foreach ($people as $person) {

echo $person;

}

?>

התשובה שנקבל תהיה:

YossiMosheDavid

לשפת PHP יש עוד פונקציות ואפשרויות רבות (שבוודאי לא ניתן לפרט במדריך אחד), כולל מערכים בעלי אינדקס, מערכים דו ותלת מימדיים, קבלת מידע GET ו-POST, התחברות ושימוש בבסיסי נתונים, פענוח JSON, יצירת עוגיות ועוד. במדריך זה הצגנו את הבסיס של השפה, אך כמובן שאנו ממליצים להתאמן ולנסות את הידע שרכשתם בהקמת דף אינטרנט בסיסי, ולהמשיך ולהתעדכן במדריכים הבאים.

אהבתכם את המדריך? פתר לכם תקלה? הזמינו את כותב המדריך לכוס קפה

גולשים יקרים, התכנים המוצגים באתר נכתבים בהתנדבות מלאה מתוך כוונה להנגיש מידע עבורכם. אם נתקלתם במדריך חינמי שפתר לכם תקלה או לימד אתכם משהו חדש שלא ידעתם, וברצונכם לתגמל את כותב המדריך או סתם להזמין אותו לכוס קפה, הינכם יותר ממוזמנים לתרום.

ניתן לתרום 10, 15, 20 או כל סכום אחר שתרצו באמצעות כרטיס אשראי \ Paypal

רוצים לשתף את המדריך?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הזמינו אותי לכוס קפה
buy me coffee

אהבתכם את המדריך? פתר לכם תקלה? הזמינו את כותב המדריך לכוס קפה

גולשים יקרים, רוב התכנים המוצגים באתר נכתבים בהתנדבות מלאה מתוך כוונה להנגיש מידע עבורכם. אם נתקלתם במדריך חינמי שפתר לכם תקלה או לימד אתכם משהו חדש שלא ידעתם, וברצונכם לתגמל את כותב המדריך או סתם להזמין אותו לכוס קפה, הינכם יותר ממוזמנים לתרום.